Snom Toont Integratie met KNX-gebouwautomatisering op ISE 2024

7 februari 2024

Nieuwe ontwikkelingen in de integratie van communicatie-infrastructuur met KNX-componenten, een splinternieuwe productlijn voor de horeca-industrie en een wereldpremière in haar productassortiment – dit was te zien bij Snom op ISE 2024.

In de dynamische bouwsector van vandaag is de integratie van automatiseringstechnologieën onmisbaar geworden bij nieuwe bouwprojecten.

De behoefte aan energie-efficiëntie en een verhoogde focus op het veiliger, duurzamer en comfortabeler maken van gebouwen zijn belangrijke drijfveren achter de groeiende vraag naar slimme gebouwen, waarin verschillende systemen met elkaar communiceren en naadloos samenwerken. Volgens een studie gepubliceerd in januari 2024 door Market Research Future, zal de Europese markt voor Building Automation Systems (BAS) met meer dan 5 miljard USD groeien tegen 2032.

Oplossingen van Snom voor gebouwautomatisering

Snom focust op het gebruik van de KNX-standaard voor professionele gebouwautomatisering, die meer dan 30 jaar geleden werd vastgesteld. Daarnaast verkent het bedrijf hoe het huisautomatisering, zoals Philips Hue of Shelly, spraakbesturing, e-mobiliteit en andere lifestyle-applicaties zoals Spotify kan integreren.

In samenwerking met Symcon en Becker-Antriebe presenteert Snom gebouwbeheeroplossingen die IP-telefonie (VoIP) en gebouwautomatisering op een eenvoudige wijze combineren. Deze koppeling van technologieën resulteert in een verbeterde gebruikerservaring door het eenvoudig bedienen en visualiseren van alle bouwelementen met één druk op de knop of via de LED’s in de telefoon en door het bijbehorende menu in het Snom-apparaat.

Een voorbeeld: jaloezieën, gebaseerd op DECT-ULE, worden bediend door een KNX-bewegingsdetector en een draadloos DECT ULE-raamcontact regelt een KNX-verwarming. KNX-gebaseerde LED-panelen fungeren tevens als visueel alarmcomponent voor diefstal van items, en worden aangestuurd door Snom’s M9B baken gateway en M9T-tag, verbonden met een Snom M900 DECT-basis.

Bezoekers van de Snom-stand konden ook functies ontdekken die interesse wekken in de horeca-industrie, zoals het activeren en bedienen van nacht- en sfeerverlichting via een telefoon.

[3cx-clicktotalk id="1979" title="Live Chat & Talk item 1"]